sobota 9. marca 2013

Better than yesterday


Ospravedlňujem sa za menšiu dosť dlhú neaktivitu, viem že som sľubovala veľa receptov, foodinspiration... Stala sa mi dosť hrozná vec, proste mi niekto ukradol môj Iphone (v škole) kde som mala všetky tie fotky. Vážne ma to mrzí, pretože v tom telefóne som mala viacej ako 2 roky vzpomienok - od fotiek z tenisu cez fotky jedla, rôzne poznámky, kontakty... Čiže všetky fotky jedla, čo som plánovala dať na blog sú fuč :( Čo už no, stávajú sa aj horšie veci. Za mojou neaktivitou nehľadajte nedostatok času, proste som bola tak trochu lenivá, nechcelo sa mi, nemala som chuť ani podnety na nové články. To však vôbec neznamená, že som sa od rána do večera váľala. Dostala som totiž možnosť otestovať úplne nové fitko a už tam mám urobenú aj permanentku, pritom cena je vážne celkom priaznivá a úplne som si to tam zamilovala. Lepšie podmienky si ani neviem predstaviť, nieje tam veľa ľudí, nikto tam na mňa nezazerá, je to proste všetko fajn!  Na tréningy tenisu určite nezanevriem, tie stále pokračujú. A ak náhodou nebudem mať žiaden tréning, zacvičím si doma moje milované zwow, alebo napríklad P90x, ku ktorému ma nainšpirovala Allie. Dúfam že výsledky budú viditeľné, to by bolo aby to nebolo :D To je k cvičeniu asi všetko, nebudem to preháňať a 1 deň si chcem vždy urobiť bez cvičenia, čiže rest day, pretože svaly rastú práve pri regenerácii :)

Čo sa týka jedla, dosť som v poslednej dobe experimentovala a asi mesiac skúšam paleo primal. Určite mi tento mesiac niečo dal, zjedla som veľké kvantá zeleniny, veľké kvantá orechov, veľa vajec a mäsa, naučila som sa jesť plnotučné mliečne výrobky. Po mesiaci musím skonštatovať, že som bola určite menej hladná a mala som viac energie, ale paleo tak trochu neprospieva môjmu tráveniu, asi neviem dobre stráviť veľa tukov a bielkovín (nikdy som nešla pri bielkovinách nad hranicu 2g/1kg telesnej hmotnosti). Ďalej som sa musela hlboko zamyslieť pri čítaní článku od Dony Gisele, ktorý mi na vec priniesol zase iný pohľad. Paleo niekomu môže určite vyhovovať, určite to má veľa výhod ale niesom si istá či s tým chcem aj naďalej pokračovať, pretože napríklad ovsenné vločky mi vážne chýbajú :D Takže si stravu trochu upravím a budem jesť opäť aj sacharidy, aj keď to bola dobrá skúsenosť. Rozprávala som sa o tom aj s trénerom, ktorý študoval výživové poradenstvo (nielen kurz) a tiež je toho názoru, že by sa to so živočíšnymi produktami nemalo preháňať. Tým nechcem od palea nikoho odrádzať, každému vyhovuje niečo iné :)


Leto sa blíži, tak sa do toho poriadne oprime :) Ako sa darí vám?

10 komentárov:

  1. krádež je mi líto... dnešní svět no :X
    taky mi zmizely fotky, takže vím jak se cítíš:(
    taky by se mi líbilo fitko kde není moc lidí :D:( u nás je to děs
    regenerace je moc důležitá:) i já jsem si to konečně uvědomila
    experimenty v jídle jsou bezva, ale ty různé styly moc neřeším, jsem pro vyváženou stravu :)
    měj se krásně!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to mě mrzí.. ježiš :(
    n otak at ti alespon všechno osatní vychází
    a paleo primal.. jako.. já klidně trochu omezím sacharidy a navýším tuky (jupí! víc másla! :D) ale vloček se teda nevzdám!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tobě ukradli Iphone? Ty lidi jsou fakt hnusní dneska, hrozně mě to mrzí, ale to ti asi moc nepomůže viď? :( To, že ti chyběly vločky chápu, já jsem se dneska na sníadani těšila vyloženě, protože pro mě byla 1. pořádná za dlouhou dobu! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jsem ráda, že se nám ozýváš. Škoda toho Iphonu a těch fotek, moc dobře tě chápu. Já jsem jednou takhle ztratila paměťovku, kde byla kvanta obrázků mých koček a taky mě to dost mrzelo. Ale ještě že se nestalo něco horšího :)
    Cvičíš s P90X? Máš nějaká oblíbená videa? Mně příjde Tony strašně sympatický, ale znám podle nich jen jedno video a nikdy jsem víc s nimi necvičila.

    A je pěkné, že jsi zkusila se zase jinak stravovat a rozšířila sis obzory. Je to dost sporvné, ale já bych paleo jíst nemohla. Mám ráda vločky, brambory, pohanku, bulgur, kuskus, kroupy...a najednou je úplně vynechat, to opravdu ne. Já se spíše přikláním k tomu, že spíše ty rostlinné složky potravy jsou pro náš organismus lepší. Maso a živočišné tuky jsou dobré, ale nesmí se to s nimi přehánět. Paleo mi příjde jako extrém. Ale je to každého volba a každému vyhovuje něco jiného. Taky si neumím předstacit jíst nad rámec bílkovin, jak píšeš 2 g/1 kg tělesné hmotnosti...To bych se cpala jen masem, ořechy, máslem...

    Máš pravdu, léto se blíží, je stále co zlepšovat :) Měj se pěkně a zase se ozvi.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jej, to mě mrzí že jsi byla obětí krádeže. Ale doufám že teď nebudeš lenivá a budeš zase pokračovat v blogování, kontrolovala jsem to tady každý den a pořád nic :D O paleo stravě jsem taky přemýšlela, ale neměla bych prostě možnost se tak stravovat navíc by mi naši asi nekupovali ořechy když jsou ceny v obchodech tak nepříznivé :D Navíc život bez ovesné kaše je velice špatný :D Ale poslední dobou se snažím omezit sacharidy , hlavně odpoledne takže si na večeři dám třeba jen vajíčka se zeleninou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ty kks tak to je v prdeli s tym phonom :-( uplne ta chapem ako velmi ti to musi byt luto, ani nie za tou vecou ako za tymi fotkami... :-(

    to s tym jedlom - ja si neviem predstavit nejest ovsene vlocky :-) rob tak, ako to tebe vyhovuje, ale je dobre, ze si skusila aj paleo :-) jedlo si mozes tak uzasne kombinovat, je tolko moznosti!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ten poslední obrázek bych potřebovala mít furt před očima..:/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jé děkuju za tolik chvály, food tips mám nejradši i na jiných blozích, prostě fotky jídla vedou :) Cizrnu jsem si zamilovala a rozmixovaná je super jen příště nesmím zapomenout ředit vodou ve které se vařila a né ji tak inteligentně vylít do dřezu :D Ale samotná nerozmixovaná je taky moc dobrá :) Já si právě myslím že moje fotky fotogenické zrovna nejsou protože fotím na mobil :D Ale základem je dobré světlo, večeře už moc fotit nemůžu, to vypadá pak blbě. No a taky fotím hlavně to co vypadá k světu, některé moje kombinace jsou sice chutné, ale znáš to, né vždy to tak dobře vypadá :D

    A co ty? Kdy se zase rozjedeš s přidáváním článků? ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj Lolo! :) Chtěla bych Ti opravdu moc poděkovat za moc milý komentář! Moc si toho vážím!!!! Je skvělé vidět, že existuje život bez ppp :))) Prohlížela jsem si Tvůj blog, je skvělý! Jen co budu mít více času, pustím se do čtení!!! :)

    OdpovedaťOdstrániť