piatok 14. júna 2013

Strong is the new skinny!


Skutočne, ešte stále žijem. A dokonca si dovoľujem sem znovu vtrhnúť a po takmer 3 mesiacoch napísať článok. Muselo tu byť vážne mrtvo. Nejdem sa ospravedlňovať, ani vyhovárať, pretože myslím že výhovorku ktorá by pokryla 3 mesiace neaktivity by som nevymyslela ani keby som chcela :D Takže, dôvod mojej neaktivity bol, že mi odišiel počítač a než som prišla k novému, ubehol celý dlhý mesiac. A kde som sa flákala tie ďalšie 2 mesiace? No... Moja lenivosť :D A potrebovala som si to v hlave ešte viac urovnať. Ale aby ste to správne chápali, so zdravým životným štýlom ani cvičením som nesekla, práve naopak. Príde mi, že som zatiaľ v najlepšej forme vôbec (tss verím si :D). Za tie 3 mesiace sa udialo nespočetné množstvo vecí. Dozvedela som sa veľa noviniek, vyskúšala nové cviky na tréningu, nové workouty, nové potraviny a hlavne nové recepty.

A tiež som sa snažila dodržiavať paleo, potom chvíľku zase raw stravu až som prišla k záveru, že je dobré z každého si vybrať to svoje a snažiť sa si to prispôsobiť tak, aby mi to čo najviac vyhovovalo. Nič si vyslovene nezakazujem, ale napríklad na čokoládu, musli, sladkosti a podobné potraviny už nemám mesiace chuť, takže ich nejem. Jedávam ovsenné vločky (vždy ráno v kaši), mliečne výrobky (jogurty-žiadne nízkotučné nezdravé srajdy, cottage, tvarohy-moja závislosť, sem-tam kefír a občas nejaké syry, aj keď tie až tak nemám rada - samozrejme všetko neochutené), mäso, vajíčka, ďalej ovocie (najčastejšie jablká), orechy, arašídové maslo a teraz pozor, najväčšia položka - mega strašne veľa zeleniny, ešte nikdy som nemala také chute na zeleninu ako teraz, trúfam si povedať že moja denná spotreba je okolo 1-1.5kg denne a to som to už obmedzila! Z príloh mám rada batáty, ktoré som objavila vďaka Beautygloss a ostatné prílohy príliš nevyhľadávam, ale možno na nich časom dostanem chuť. Avšak  sacharidov mám dosť, pretože je tu ešte jedna moja "neresť" - domáce pečivo :) Myslím si, že moja strava sa drží zásad clean eatingu, nekupujem a nejem žiadne tyčinky, musli, rôzne ochutené "knackebroty", nič nesladím a snažím sa vždy kupovať čo najzdravšie a najmenej upravované potraviny. To je asi tak všetko, často jedávam tie isté veci až niečo zase objavím a takto sa to opakuje, v tomto som hrozná, ale vyhovuje mi to :) A určite som na niečo zabudla...

Čo sa týka cvičenia, kombinujem fitko (a tam fakt NEšlapem kardio) s cvičením doma (Zuzka light atd.) a s tréningami tenisu. A je mi vážne fajn, milujem to ešte viac ako predtým a tak strašne sa na to teším že sa to nedá ani opísať. A ten pocit potom, ten je proste... Cítim sa ako boss :D

To by bolo pre dnešný deň všetko, je mi jasné že už sem nikto nechodí, ale vážne som to doteraz nestíhala a ani som nejako nemala chuť blogovať. Chcela by som to tu teraz viac oživiť, zmeniť design, ale vôbec neviem ako to urobím, musím si o tom niečo naštudovať. Čo sa týka vašich blogov, tie pravidelne stále navštevujem a nikdy som neprestala, motivuje ma to :) Tak snáď nabudúce, pekný večer :)


4 komentáre:

  1. teda to je div, že tu seš :D beautygloss je skvělá motivace :) taky jsem cvičila Zuzku Light, no jo ta teď frčí :D přidáš někdy svojí fotku zase? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jasně, že si tě pamatuju :)jak na tom teď vůbec seš? ještě bohuješ, nebo už jsi taky někde jinde? :) ..někdy je prostě lepí,í nevěřit jinejm lidem, ikdyž se tvářej jako profesionálové (myslím teď konkrétně toho mého "trenéra"), člověk by měl prostě poslouchat svoje tělo :) děkuju, já se snažím hlavně o ty svaly no a řekla bych,že teď už to jde :) ale nepovídej, ty se vidíš každý den tak pokroky moc zaznamenávat nemusíš, ale okolí určitě ano :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vitaj späť! :-) Už som čakala, kedy napíšeš nejaký článok a či vôbec ešte napíšeš. Ale vlastne, dosť ťa chápem. Pauza je občas fakticky potrená vec, inak sa zo všetkého scvokneš. :-) Ja si niečím podobným teraz prechádzam tiež, a kedy sa k tomu vrátim fakt netuším - ak ešte vôbec :D Každopádne, vitaj! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A ne, že ti napsat další článek bude trvat zase další tři měsíce! :D
    Jsem ráda, že se daří. ;)

    OdpovedaťOdstrániť