piatok 18. januára 2013

Motivácia - to, čo ma ženie vpred


Motiváciu vnímam ako úžasnú vec. Medzi moje vlastnosti, ktoré ma vystihujú patrí okrem tvrdohlavosti (ktorá sa mi niekedy nevypláca) aj perfekcionizmus. Boli časy, kedy som sa so všetkými porovnávala, chcela byť lepšia ako druhý, všetko som nesmierne prežívala a moje sebavedomie bolo na nule, ak sa mi niečo nepodarilo, úplne som za z toho zrútila. Myslela som si že som nula, že nič nedokážem, neznášala som sa. Mohla by som pokračovať, ale nebolo to vôbec dobré obdobie. Dávala som si prehnané ciele, ktoré som chcela splniť, aj keď som si vôbec neverila. Všetko toto sa ale už dávno zmenilo. Mám strašne rada výzvy, neúspech ma motivuje to dokázať a úspech ma motivuje v tom pokračovať. Viem, že ak nejde o život, nejde predsa o nič :)

Začala som o všetkom viac rozmýšlať a začala som premýšlať o sebe, o tom čo chcem dokázať, v čom napredujem. Možno vám to príde sobecké, rozmýšľať o sebe, o svojich cieľoch. Ale bez toho úspech nedosiahneme, musíme byť aj tak trochu sobecký. Už od detstva som rada snívala, ostalo mi to do teraz. Mám veľa snov, veľa vecí ktoré by som chcela dosiahnuť. A nevzdám sa toho. Poznáte to motto, prehráš len vtedy, keď to vzdáš? Keď vidíme úspešných ľudí (nielen v športe), obdivujeme ich, závidíme im, uznávame ich, chceme byť ako oni. Ale neuvedomujeme si, že aj my môžeme byť úspešný. Ale len vtedy, ak niečo naozaj chceme a dáme do toho všetko. Vôbec to neni jednoduché, ale ani oni to nemali jednoduché!

A motivácia? Tej nieje nikdy dosť. Okrem pokrokov, úspechu ale aj neúspechu ma motivujú aj ľudia, videá, fotky, príbehy...



Každý z nás môže ovplyvniť to, kým sa stane.


Keď nevieš nájsť dôvod, prečo pokračovať, spomeň si prečo si začal.


Samozrejme z času na čas mám aj ja dni, kedy si neverím na 100%, pochybujem o sebe a strácam motiváciu. Ale vždy mi pomôže si ísť zacvičiť, poriadne sa vyblbnúť a pozrieť sa do zrkadla. Najväčšou motiváciou sú totiž zmeny, ktoré na sebe vidíme :)

A ako to máte s motiváciou vy? :)




6 komentárov:

  1. Motivácia je veľmi dôležitá. Od nej skutočne závisí to, či sa rozhodneš pokračovať, alebo budeš stagnovať. Pre mňa je motivácia to, čo má poháňa vpred, i napriek tomu, že občas pochybujem. Je to úplne normálne, pochybovať. Lenže ak sa tým pochybnostiam postavíš a budeš bojovať ďalej, tak na čom inom by malo záležať?
    Nie si sebecká preto, že máš sny, že vieš, čo chceš. Si cieľavedomá. Dnes takých ľudí nie je veľa. Vieš ako sa vraví: "Dávať prednosť vlastným záujmom neznamená byť sebecký - znamená to uvedomovať si seba samého." A presne tým sa riadim. Idem si za svojim cieľom, za svojimi snami, pretože nechcem žiť život, ktorý si pre mňa pripravil niekto iný. Chcem žiť život, ktorý som si vybrala ja sama. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Klaudy.. už moc nechodím...mám strach, že už to nebude jako dřív.. to, jak jsme si povídaly.. ale moc mi chybíš a vždy budeš. Mám tě moc ráda!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Píšeš super články :) Já vlastně ani nevím jakou mám teď motivaci :D Co se cvičení a jídla týče tak teď jedu tak nějak automaticky a motivací pro mě je asi jen to, jak vypadám v zrcadle a když mi tu a tam povyleze nějaký sval :) A například ve škole mě k učení motivuje to, že když se budu snažit tak v budoucnu se dostanu třeba konečně na školu (případně pak do práce) kde mě to bude bavit :) Ale někdy jenom tak sedím a civím a přemýšlím proč vlastně tohle všechno dělám, to je potom dobré si pustit nějaký film a hned jsem tak nějak nabuzená dokázat tolik věcí :D Mimochodem, můžu si tě přidat k oblíbeným blogům? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to určitě, motivace je potřeba!!
    mojí motivací jsou staré fotky, kde jsem hubená kočka :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. "Nevzdávej to a uvidíš, jak to vzdávají ostatní." :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To video je skvělý!! A moje motivace? No, asi to zní divně, ale snažím se, abych byla motivací sama pro sebe. Řeknu si, kolik jsem toho už dokázala, teď to přece nevzdám! :)

    OdpovedaťOdstrániť